TEMPORANIA

Associació d'Educació Ambiental de la Selva

Estalviar aigua

Posted by temporania a Abril 9, 2013

El passat 22 de març va ser el Dia Mundial de l’Aigua. Per aquest motiu hem fet aquest post al nostre blog on es donen alguns consells per estalviar aigua:

  • Aixetes. És important tancar les aixetes quan no les estem utilitzant, per exemple, en el moment en què ens estem raspallant les dents, ens ensabonem les mans per a rentar-nos-les o mentre rentem els plats a mà. D’aquesta manera estalviarem un 75% d’aigua. També cal assegurar-se que les aixetes queden ben tancades i que no gotegen (si ho fan caldrà reparar-les). Quan ens rentem les dents o les mans gastem entre 2 i 18 litres d’aigua.
  • Rentadora i rentaplats. En aquests dos aparells estalviarem aigua si els utilitzem amb la càrrega completa; a més, també estalviarem energia elèctrica. Un altre consell seria utilitzar, si és possible, un programa d’estalvi. Quan utilitzem la rentadora es gasten entre 60 i 90 litres d’aigua, mentre que el rentaplats gasta entre 18 i 30 litres.
  • Banyera i dutxa. Per no gastar tanta aigua sempre és millor una dutxa que omplir la banyera. Per omplir una banyera es gasten entre 200 i 300 litres d’aigua, mentre que amb una dutxa es consumeixen entre 20 i 80 litres.
  • Vàter. En referència al vàter es pot estalviar aigua si no el fem servir com a paperera i si instal·lem cisternes amb doble descàrrega o amb un sistema de buidatge regulat. Igual que les aixetes, és important que el vàter no perdi aigua; si ho fa caldrà reparar-lo. Buidar la cisterna del vàter suposa gastar entre 6 i 10 litres d’aigua.

Pots llegir més consells per estalviar d’aigua si cliques aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: