TEMPORANIA

Associació d'Educació Ambiental de la Selva

PROJECTE RIUS

El Projecte Rius és una iniciativa que porta a terme l’Associació Hàbitats i té com a objectiu principal estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius. Fomenta l’apropament de la gent al riu i permet conèixer com són i com funcionen els ecosistemes fluvials, els organismes que hi podem trobar, la seva importància ambiental i social, així com els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los.

L’associació Temporània es va associar el mes d’abril de 2008. El fet d’associar-se al Projecte Rius, permet desenvolupar un grup d’inspecció. Ser un grup d’inspecció comporta escollir un tram d’un riu i realitzar dues inspeccions a l’any, una a la primavera i l’altra a la tardor. Aquestes inspeccions es realitzen de forma voluntària i amb el material facilitat pel Projecte Rius. L’objectiu d’aquestes és conèixer l’estat i la qualitat dels nostres rius, així com també permet fer un seguiment de l’evolució d’aquest al llarg del temps i en funció de les actuacions i els factors que afecten l’espai fluvial.

L’interès de Temporània s’ha centrat en conèixer l’estat de la Sèquia de Sils, i el tram escollit per a les inspeccions correspon a la zona compresa entre les dues passeres. Aquesta iniciativa respon a l’interès de veure quina és la seva evolució al llarg del temps en relació a les actuacions de millora efectuades a un tram de ribera per poder comprovar l’estat i la qualitat de l’aigua de la Sèquia de Sils.

A través d’aquest bloc, Temporània va informant sobre les diverses inspeccions que es fan a l’any. Són dues inspeccions a l’any, una és dins la campanya de primavera i l’altra dins la campanya de tardor.

La notícia que Temporània es fa soci del Projecte Rius va sortir al Quadern de Sils, núm. 60, de juny de 2008. Us podeu descarregar aquesta notícia en pdf aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: